Free cookie consent management tool by TermsFeed Byggeforløb for terrasseanlæg | Sådan bygges en terrasse

Byggeforløb for terrasseanlæggelse

Sådan fungerer vores service

Alle dele af vores prisberegnings- og tilbudsservice er altid gratis for dig som bruger

Indtast din opgave i beregneren

Pris pr. mail

Du får din vejledende pris på terrasse pr. mail med det samme

Du ringes op

Vores rådgivere vil hjælpe dig videre med dit terrasse-projekt

Beregn prisen her

Når man skal have anlagt en ny terrasse, vil byggeperioden forløbe nogenlunde som følger:

Forberedelse

Tag stilling til om du ønsker en træterrasse eller en stenterrasse.

Du undersøger hvor og hvordan, du vil have udformet din terrasse. Der er nogle få regler og krav fra kommunen, når det kommer til anlæggelse af terrasser. Læs mere her.

Få inspiration til hvordan du kan afprøve din terrasse ved at teste placeringen af den nye terrasse. Her er nogle idéer til, hvordan du kan finde frem til den rette placering og form på din terrasse.

Indhent tilbud

Næste skridt er at indhente et tilbud fra håndværkeren. Håndværkeren kommer forbi til en besigtigelse og snak. Han stykker et konkret tilbud sammen til dig på anlæggelsen af terrassen. Indhent evt. flere forskellige tilbud.

Underlaget forberedes

Når du har besluttet dig for en håndværker, går denne i gang med anlæggelsen af terrassen. Først skal underlaget udgraves og bearbejdes.

Fliseterrasser

Ved en fliseterrasse vil underlagt blive stampet så det er stabilt. Det kan evt. være en god idé at bruge stabilgrus ol. for at få et godt underlag. Sand spredes og planes, hvorpå fliserne lægges. Efterfølgende vil der være en periode, hvor løst sand ligger spredt på fliserne og skal finde ned i sprækker, efterhånden som sandet sætter sig.

Træterrasser

Ved en træterrasse skal du beslutte dig for, hvilken underkonstruktion du vil have til terrasseplankerne. Skal træbrædderne fastgøres til en ramme, der støtter sig på fliser eller sokkelsten. Vælger du sokkelsten, behøver du ikke at plane jorden først, men graves ud til sokler. Ved fliser skal man derimod plane og lægge stabilgrus for at få terrassedækket i vater. Overvej at få lagt en fiberdug under stabilgruset, der kan forhindre ukrudt og græs at vokse sig frem mellem terrassebrædderne.

Så etableres en rammekonstruktion med strøer, hvortil terrassebrædderne fastsømmes. Kantbrættet monteres som den sidste finish.

Terrassen males eller olieres som afslutning.

Beregn en pris og få en idé om prisniveauet

Terrassepris.dk er din mellemmand til en dygtig håndværker, der kan stå for anlæggelsen af dine nye terrasse. Tjek prisen på 2 minutter, så ringer vi dig op og tilbyder dig et gratis og uforpligtende møde med en håndværker.

terrassepris.dk