Free cookie consent management tool by TermsFeed Regler og gode råd om terrasser | Terrassepris.dk

Regler og gode råd om terrasser

Sådan fungerer vores service

Alle dele af vores prisberegnings- og tilbudsservice er altid gratis for dig som bruger

Indtast din opgave i beregneren

Pris pr. mail

Du får din vejledende pris på terrasse pr. mail med det samme

Du ringes op

Vores rådgivere vil hjælpe dig videre med dit terrasse-projekt

Beregn prisen her

Regler:

Der er kun få love og regler, når det gælder terrasser, men der er nogle få ting i Bygningsreglementet, du skal være opmærksom på, inden du går i gang med at anlægge en terrasse.

En terrasse er ikke omfattet af bebyggelsesprocenten, dvs. det antal kvadratmeter din grund må bebygges. Du kan altså både have et hus på det maksimale areal ifølge lokalplanen og en stor terrasse på din grund.

For små grunde på under 300 m² er der dog en særlig regel der siger, at du kun må etablere overdækninger af terrasser på maksimalt 5 procent af grundens areal. Har du f.eks. en grund på 200 m², må du altså højst bygge en overdækket terrasse på 10 m².

For hævede terrasser gælder et krav om skel. Den hævede terrasse må ikke placeres nærmere end 2,5 meter til skel. I sommerhusområder er afstandskravet 5 meter. Samme afstandskrav gælder for tagterrasser. Tagterrasser skal sikres med et værn eller et rækværk, der er mindst 1 meter højt. Lodrette åbninger i sider eller mellem balustre må maksimalt være 120 mm. brede.

Overdækkede terrasser, som ikke er hævet over terræn, må godt placeres i skel. Hvis en overdækket terrasse er placeret nærmere end 2,5 meter til skel, gælder krav om brandforebyggelse. Væggene omkring den overdækkede terrasse skal konstrueres, så de kan holde stand mod en brand i mindst 60 minutter (BD-60 konstruktion).

Der gælder ligeledes nogle brandregler, hvis du bygger en overdækket terrasse i forbindelse med dit hus. Her skal terrassens konstruktion udføres som mindst BD-30. Dvs. være branddrøj i minimum 30 minutter.

Gode råd:

Når du bygger en træterrasse og skal vælge træ, skal du skelne mellem det træ der skal være i kontakt med jorden og terrassedækket. Træet, der skal i kontakt med jorden, kan enten være trykimprægneret træ eller gran, der fra naturens side er selvimprægnerende. Trykimprægnerede brædder kan også bruges til belægning.

Det vigtigt at træet kan tåle at blive meget vådt og meget tørt uden at tage skade. Derudover skal det helst være en hård træsort, der kan modstå slag og tryk fra møbler osv. Hvis du selv bygger din terrasse, er det vigtigt, at du bruger rustfri NTK-søm. De har en lang levetid og misfarver ikke træet. Mange af de hårde træsorter kræver en forboring, før skruer kan skrues i træet.

Hvis du vælger en terrasse af træ, skal du være opmærksom på, at der med tiden kan komme farveforskelle mellem træ der er i sol og træ der er i skygge. Store farveforskelle kan undgås hvis brædderne behandles med olie.

Tilbage til toppen

terrassepris.dk