Free cookie consent management tool by TermsFeed Vedligeholdelse af terrasse | Terrassepris.dk

Vedligeholdelse af terrassen

Sådan fungerer vores service

Alle dele af vores prisberegnings- og tilbudsservice er altid gratis for dig som bruger

Indtast din opgave i beregneren

Pris pr. mail

Du får din vejledende pris på terrasse pr. mail med det samme

Du ringes op

Vores rådgivere vil hjælpe dig videre med dit terrasse-projekt

Beregn prisen her

Gider du ikke bruge tid på at vedligeholde din terrasse, bør du vælge en i sten.

Idé: Når du vælger fliser, kan du overveje en flise, som står i kontrast til husets farve. Det vil fremhæve terrassen, hvorimod en stenfarve i husets farvetone vil virke mere neutral og ikke fremstå helt så tydeligt.

Der er derimod vedligeholdelsesarbejde i forbindelse med en træterrasse. Træet vil, som et nedbrydeligt naturprodukt, kræve pleje for at kunne holde til de udendørs forhold.

Først og fremmest kan det være en god idé at etablere et lille fald på terrassedækket, så regnvandet kan løbe af. På den måde undgår du, at vandet lægger sig på plankerne som små vandpytter.

Ca. hvert andet år vil det blive nødvendigt at male eller oliere terrassen. Det er en god idé at udføre udendørs malerarbejde i september måned, da der er lav luftfugtighed og mange soltimer.

Før der males skal træet renses for skidt. Når du renser en træterrasse, før maling eller olie påføres, må du ikke bruge en højtryksrenser. Strålen er for kraftig og gør mere skade end gavn, da den opfugter træet i dybden og forkorter træets levetid markant. Brug istedet trærens og en skurebørste til at rense terrasseplankerne, især områder med alger skal rense godt. Lad terrassen tørre godt og påfør et nyt tykt lag olie, så træet mættes. Vær ekstra gavmild ved enderne, der suger godt.

I vinterperioden er det en god ide at fjerne sne fra terrassen, så træet ikke er udsat for lange perioder med fugt og vand. Det er vigtigt at træet kan ånde og ikke være indelukket af sne og våde blade.

terrassepris.dk