Free cookie consent management tool by TermsFeed Opgavetyperne i beregneren | Terrassepris.dk

Opgavetyperne i beregneren

Sådan fungerer vores service

Indtast opgaven

Indtast din opgave i beregneren

Pris pr. mail

Du får din vejledende pris på terrasse pr. mail med det samme

Du ringes op

Vores rådgivere vil hjælpe dig videre med dit terrasse-projekt

Beregn prisen her


Terrasser og indkørsler:

Med prisberegneren kan du beregne vejledende priser på anlæg af terrasser i træ/sten eller indkørsler.

Generelt om terrasser

En terrasse kan konstrueres i mange forskellige materialetyper, farver og udforminger - du har med andre ord en masse valgmuligheder, når du gerne vil have anlagt en ny terrasse.

Overordnet set findes der følgende terrassetyper:

 • Terrasser i niveau med haven: Denne terrassetype kan udformes i både sten og træ. Dog bør mange træterrasser hæves mindst 10 cm over terrænet for at undgå råd og svamp. Træterrasser kan med fordel anlægges på et lag af cementfliser eller i træsorter, der egner sig til at ligge direkte på jorden.
 • Terrasser i flere niveauer: Denne type er egnet, når terrassen skal anlægges på en skråning eller hæves trinvist op mod en højtliggende terrassedør. En terrasse i flere niveauer er også en god idé til “minimale omgivelser” eksempelvis gårdhaver, da niveauerne giver følelsen af mere plads.
 • Hævet terrasse: En hævet terrasse er en terrasse, der giver direkte adgang til husets terrassedør - eksempelvis når døren er højtliggende p.g.a. en høj kælder eller sokkel. Hævede terrasser konstrueres sædvanligvis i træ, da dette er den billigste, hurtigste og nemmeste løsning.
 • Overdækket terrasse: En overdækket terrasse er en almindelig terrasse, der er helt eller delvist dækket af en pergola eller et halvtag. Fordelen ved denne type er, at man kan sidde længere ude om aftenen (findes ikke i beregneren).
 • Tagterrasser: En tagterrasse kan konstrueres på et hus med et fladt tag eller indbygges som del af tagkonstruktionen på et skrånende tag (findes ikke i beregneren).

Materialer til terrasseanlæg

 • Trykimprægneret træ: Trykimprægneret træ er behandlet med kemiske stoffer, der øger modstandskraften mod råd og svamp. Træet skal helst være imprægneret helt ind til kernen, ikke bare på overfladen. Ellers holder træet nemlig ikke i mere en 5-8 år. Sørg for at træet er NTR-mærket (en mærkningsordning der stiller krav til kvaliteten af imprægneringen). Trykimprægneret træ kan males, så længe fugtprocenten er under 15%.
 • Cumaru: Cumaru kaldes også brasiliansk teaktræ. Farven på træet rangerer fra medium til mørk brun - nogle gange med et rødligt skær. Cumaru har et højt olieindhold og er meget hårdt, og træsorten er derfor velegnet til udendørs konstruktioner.
 • Ipé: Denne træsort kaldes også brasiliansk valnøddetræ og har en rødlig mørkebrun eller olivenbrun farve. Træsorten er særligt modstandsdygtigt overfor insekter, har en lang holdbarhed og en høj styrke.
 • Lærketræ: Lærketræ har en lys til medium brun farve med et rødligt skær og tydelige årer i træet. Lærketræ er nemt at bearbejde, og det har en moderat holdbarhed. Lærketræ er bredt tilgængeligt og er derfor ofte også billigere end de mere eksotiske træsorter.
 • Jatoba: Jatoba kaldes også brasiliansk kirsebærtræ p.g.a. farven, der minder meget om farven på kirsebærtræ. Farven på jatoba spænder fra orangebrun til mørkere rødbrun, og træet bliver typisk mørkere med tiden. Holdbarheden og modstandskraften mod råd og insekter (herunder termitter) er høj, hvilket gør det særligt egnet til udendørs konstruktioner.
 • Holmegårdssten: Holmegårdssten kaldes også bondesten eller herregårdssten. Holmegårdsten er typisk rektangulære og lysegrå, men fås også i andre naturfarver. Holmegårdssten er enkle og stilrene og er egnet til alle former for ejendomme. De holder meget længe og er lette at erstatte, hvis en eller to sten bliver ødelagte.
 • Naturklinker: Naturklinker er fliser i natursten, eksempelvis skifer, kvarts eller sandsten. Natursten giver det mest eksklusive og stilede udtryk.
 • Betonfliser: Betonfliser er typisk kvadratiske i form og støbt i beton. Betonfliser er den billigste løsning, hvis man ikke vil have en terrasse i træ, men flisernes ensartede farve og overflade virker også kedelig for nogle. Betonfliser har dog en lang levetid og kræver meget lidt vedligeholdelse.

Stenterrasse eller træterrasse?

En stenterrasse er primært karakteriseret ved, at den er langtidsholdbar, slidstærk og vedligeholdelsesnem. Du har mange forskellige farver, mønstre og udformninger at vælge imellem, og stenterrassen er som oftest skridsikkert i regnvejr, med mindre der er tale om glaserede fliser eller klinker.

Sten og fliser er dog ikke umiddelbart velegnede til hævede terrasser, og terrassen skal laves ordentligt for at undgå frostskader, når det fryser. Lagene under terrassen skal med andre ord være velanlagte for at undgå, at stenene skrider eller buler op.

En træterrasse har en blødere og varmere overflade, der er rar at gå på, og som giver blødere lyde. Træterrassen har et mere organisk udseende, der egner sig til de fleste hustyper, og træ er bedre egnet til hævede terrasser, da materialet er nemt at arbejde med samt lettere.

Træterrassen skal dog vedligeholdes mindst 1 gang hvert 2. år. Træterrassen har også naturligt en kortere levetid end stenterrassen.

Ny indkørsel

Belægningen i indkørslen skal kunne bære vægten af en eller flere biler, både når der er tale om en grusbelagt og en flisebelagt indkørsel. Eksempelvis vil det udgravede areal, der indeholder de bundsikrende og stabiliserende lag i tilfælde af tungere køretøjer, skulle være ca. 50 cm dybt, hvor man kan nøjes med 30 cm til lettere køretøjer.

Materialemæssigt kan man overordnet set vælge mellem flisebelægning eller grusbelægning. Til flisebelægningen er betonfliser langt det mest populære valg - dog er det vigtigt at sikre sig, at fliserne er beregnet til tung færdsel. Grusbelægning fås i mange forskellige stentyper - de mest populære blandt disse er perlegrus og granitskærver.

Det er vigtigt at din indkørsel anlægges, så den passer til forholdene på din ejendom og til din dagligdag. Ellers risikerer du at belægningen skrider, at der opstår vandskader ved voldsom regn. eller at du skal bruge timevis på at fjerne ukrudt hver måned.

terrassepris.dk