Free cookie consent management tool by TermsFeed Materialetyper til terrassebelægning | Find en vejledning her

Materialetyper

Sådan fungerer vores service

Alle dele af vores prisberegnings- og tilbudsservice er altid gratis for dig som bruger

Indtast din opgave i beregneren

Pris pr. mail

Du får din vejledende pris på terrasse pr. mail med det samme

Du ringes op

Vores rådgivere vil hjælpe dig videre med dit terrasse-projekt

Beregn prisen her

Lærketræ

En terrasse lavet i lærketræ er nem at lave og dejlig at opholde sig på. Fordelen ved lærk er, at den stort set kun består af kerneved og er derfor meget vejrbestandig. Kerneved er den inderste og hårdeste del af træet og forgår ikke nær så hurtigt som det bløde splintved. Kerneved kendetegnes ved den mørkere farve, fordi konserverende harpiksstoffer indlejres i træet.

Lærketræ er et solidt og smukt naturprodukt. Lærketræ er et miljørigtigt dansk alternativ til trykimprægneret træ, da det er naturligt imprægneret med svampehæmmende stoffer. Lærketræ får en mørk brun farve med alderen.

Cumaru

Cumaru er fra Sydamerika. Farven er gyldenbrun, over i det rødbrune. Træet patineres med tiden. Hvis det ikke olieres, bliver det gråtligt. Cumaru er et naturligt holdbart materiale, da det er et hårdt træ. Det er meget anvendeligt som terrassetræ.

Den naturlige varighed er stor - også udendørs i hårdt vejrlig, hvilket gør camaru ideelt til bygning af terrasser, verandaer og bådebroer.

Ipé

Ipé er fra Sydamerika og kaldes også Brasiliansk Teak. Farven på ipé er olivengrøn, over i det brunlige. Træet patineres med tiden. Hvis det ikke olieres, bliver det gråtligt.

Ipé og Cumaru minder meget om hinanden. Hvis man ikke er kender, kan det være svært at se forskel. Den primære forskel, ud over prisen, er, at Ipé er en hårdere træsort end Cumaru.

Kombinationen af usædvanlig hårdhed og høj dekorativ værdi har gjort ipé til én af Brasiliens mest efterspurgte træsorter. De typiske anvendelsesområder er skibskonstruktioner, karetmagerarbejde, sportsredskaber, fiskestænger - og møbel- og udstyrsformål, både i fuldtræ og finér, entreer, indendørs gulve, udendørs terrasser og lignende.

Jatoba

Jatoba er fra Sydamerika. Farven er rødbrun med grålige toner. Træet patineres med tiden. Hvis det ikke olieres, bliver det gråtligt.

Jatoba er ikke let at bearbejde på grund af dets hårdhed, men tager en fin finish. Det et meget holdbart materiale hvis jordkontakt undgås. Meget velegnet som terrassebrædder.

Populært betegnes Jatoba som brasiliansk kirsebær. Træet har ingen relation til kirsebærtræer og det er udelukkende på grund af farven, at man laver denne sammenligning.

Trykimprægnerede brædder

Trykimprægnerede brædder har været meget anvendt igennem de seneste 20-30 år. Trykimprægneret træ har den fordel, at det generelt har en længere levetid udenfor i kontakt med jord.

Trykimprægneret træ er træ, der er behandlet med kemisk væske for at forbedre dets modstandsdygtighed over for råd svamp eller brand. Formålet er at udsætte den naturlige nedbrydning, så man får et holdbart materiale, der fx kan tåle at komme i kontakt med jord.

I Danmark anvendes der udelukkende midler der er risikovurderede og godkendt af Miljøstyrelsen. Det er sædvanligvis kobber- og borbaserede midler, som farver træet grønt. Der imprægneres til NTR klasserne A - AB og gran.

Imprægneret træ anvendes til særligt udsatte steder som direkte forbindelse med jord og murværk og som konstruktionstræ til hegn, terrasser, beklædning o.l. Det er et yndet materiale at benytte, hvis man ønsker særlig lang holdbarhed til billige penge.

Naturklinker

Naturklinker giver en eksklusiv og smuk belægning, som man kan glæde sig over i generationer. De er farveægte og bliver bare smukkere med tiden. Klinkernes mangfoldighed af farver, former og størrelser åbner op for uanede muligheder til at tilpasse sig omgivelsernes arkitektur og natur.

Synet af smukke klinker er en oplevelse i sig selv - og på de skønne sommeraftener kan man fornemme solens livgivende kraft gennem klinkernes absorberede varme, som nu afgives i en beroligende strøm.

Holmegaardssten

Holmegaardsten er en flot og eksklusiv belægningssten med mange farvevarianter og størrelser. Dette giver et utal af muligheder for at skabe en stenbelægning, der er smuk afstemt efter den konkrete arkitektur i det omgivende miljø.

Holmegaardsten er en utrolig populær belægningssten med et utal af anvendelsesmuligheder indenfor både nybyggeri og renovering. Den kan anvendes til alt fra terrasser og indkørsler til parkeringspladser, torve og mindre veje. Med sine smukke naturlige farver og uregelmæssige kanter er den også velegnet til grønne områder og andre steder, hvor der stilles ekstra store krav til holdbarhed og miljø.

Betonfliser

Betonfliser er en praktisk og billig løsning, særligt hvis man skal belægge større områder. Betonfliser fås i store størrelser og giver en plan, solid og slidstærk overflade. Betonfliser kan både bruges som terrassebelægning og som belægning i en indkørsel.

Rent udseendesmæssigt byder betonfliser ikke på store muligheder for farvevariation, forskellige overflader eller lægningsmønstre, men ønsker man en ny terrasse eller indkørsel, der først og fremmest er billig, slidstærk og praktisk, så er betonfliser et godt valg.

terrassepris.dk