Free cookie consent management tool by TermsFeed Hvad gør terrassen god? Find vejledning og inspiration her

Hvad gør terrassen god?

Sådan fungerer vores service

Alle dele af vores prisberegnings- og tilbudsservice er altid gratis for dig som bruger

Indtast din opgave i beregneren

Pris pr. mail

Du får din vejledende pris på terrasse pr. mail med det samme

Du ringes op

Vores rådgivere vil hjælpe dig videre med dit terrasse-projekt

Beregn prisen her

Hvad udgør en god terrasse? Det kan du finde inspiration til her. Placeringen, udformningen og indretningen er nemlig især vigtig for, hvad du får ud af din nye terrasse i løbet af sommeren.

Masser af sol, men også skygge

Der skal være plads til os alle på terrassen, der skal være masser af sol og læ for vinden. Når solen bliver for meget, skal vi kunne sidde i skygge, og så vil vi have rum til godt samvær, ro og være ugeneret af omgivelserne. Ikke at forglemme ønsket om udsigt og plads til bord, grill og blomster.

Vi har alle hver især en idé om den perfekte terrasse. Derfor er det vigtigt at få påpeget, hvad man vil have ud af sin terrasse. Det er ikke sikkert at én terrasse kan opfylde alle dine ønsker - overvej derfor, om det ikke er en god idé med to terrasser i haven. Tilstedeværelsen af en skyggeterrasse og en solterrasse giver haven nogle spændende rum, der inviterer til forskellige former for ophold.

Overvej hvordan samspillet skal være mellem hus og have

Hvad er den bedste beliggenhed for din nye terrasse, og skal terrassen være i træ eller sten?

En terrasse i direkte forbindelse til huset, gør det nemt at flytte de daglige aktiviteter udenfor i sommermånederne. En terrasse, der er placeret væk fra huset, kommer til at virke som et åndehul væk fra dagligdagens trummerrum. Et pusterum efter arbejdet eller et sted, der udnytter de allersidste solstråler inden mørket falder på.

Skal terrassen ligge tæt på huset, så er det en god idé at vælge materialer, der ligger sig op ad husets udtryk. Se terrassen som bindeleddet mellem huset og haven. Det skal være en blød overgang, der virker inviterende.

Forstærk rumfornemmelsen på terrassen

Du kan forstærke terrassens rumfornemmelse ved at opføre vægge eller overdækning. Væggene kan bestå af hegn, buske, eller blomsterbede. Etableringen af vægge kan være med til at skabe læ og medvirke til, at man ikke kan kigge ind på terrassen.

En overdækket terrasse vil forlænge terrassesæsonen, da det skærmer for blæst og regn og holder på varmen. Du kan skabe overdække ved enten naturlig beplantning eller med diverse byggematerialer. En overdækket terrasse giver mulighed for at bruge terrassen i det tidlige forår og sene efterår. Det er utroligt hyggeligt at sidde på en terrasse og lytte til regnens trommen på taget.

Du kan også vælge at få en markise eller sejl monteret over terrassen, hvis du ønsker at kunne skifte mellem en sol- og skyggeterrasse.

Når du har fundet ud af hvordan og hvor din terrasse skal være, er du klar til at finde en håndværker til opgaven. Prøv prisberegneren og find ud af, hvad det koster at få opført din drømmeterrasse.

terrassepris.dk